Skip links

Terug naar
overzicht

Huishoudelijke ondersteuning

Woont u nog thuis maar lukt het niet om het huishouden zelf te doen? Dan kunt u huishoudelijke hulp aanvragen. Huishoudelijke hulp is beschikbaar voor bewoners van onze eigentijdse ouderenwoningen in Crabbehoven en Dubbelmonde, maar ook voor mensen in de wijken Crabbehof en Dubbeldam die nog thuis wonen. De ondersteuning die u krijgt, is altijd afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Een helpende hand in huis

Een schoon en opgeruimd huis draagt bij aan uw gevoel van welzijn. Daarom bieden wij hulp bij de verzorging van uw huishouden. Onze medewerkers kunnen u helpen met uiteenlopende huishoudelijke taken zoals stofzuigen, opruimen, bedden verschonen, ramen zemen en kleding wassen. We zorgen ervoor dat u een vaste medewerker krijgt toegewezen zodat u een vertrouwd gezicht in huis heeft.

Ook voor mensen in de wijk

Huishoudelijke hulp is niet alleen voor huurders van ouderenwoningen op onze locaties Crabbehoven en Dubbelmonde. Ook mensen die thuis wonen in de wijken Crabbehof en Dubbeldam kunnen huishoudelijke ondersteuning van PZC Dordrecht ontvangen. Wij helpen u graag met het indienen van de aanvraag.

Wet maatschappelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning kan worden aangevraagd via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De consulent van de WMO komt dan op huisbezoek en bepaalt aan de hand van uw situatie de indicatie. U mag vervolgens zelf een zorgleverancier uitzoeken. Als u kiest voor PZC Dordrecht maken we samen met u een persoonlijk ondersteuningsplan afgestemd op uw wensen en behoeften en kunt u rekenen op vertrouwde en professionele hulp in het huishouden.

PZC Dordrecht-huishoudelijke ondersteuning
PZC Dordrecht-huishoudelijke ondersteuning

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning en hoe u dit het beste kunt regelen? Neem dan contact op met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur. Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.30 uur.