Skip links

Levensgrote muurschildering in beleeftuin voor bewoners PZC Dordrecht

In de nieuwe beweeg- en beleeftuin van woonzorgcentrum Crabbehoven komen bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers samen voor activiteiten, ontmoeting, rust en gezelligheid. Met een muurschildering van zes bij tien meter op een stuk blinde muur willen wij de tuin nog meer aan laten sluiten bij de wensen van de bewoners en de kernwaarden van de organisatie (persoonlijk, zingevend en creatief).

Kunstenaar Remco van Hoek is maandag 1 november gestart met een muurschildering ter grootte van zes bij tien meter. Aan de hand van ideeën en schilderingen van bewoners en vrijwilligers heeft de kunstenaar een ontwerp gemaakt. Gezamenlijk is gekozen voor het thema Biesboschdieren. De verwachting is dat de muurschildering eind november klaar is.
Projectleider Lotti Hesper: “We hopen dat een aantal bewoners de kwast ook echt ter hand nemen voor het onderste gedeelte van de muur. Dat maakt ze zo trots. En daar doe je het voor!”
Bestuurder van PZC Dordrecht Johan Groen: ”Schoonheid bieden, buiten zijn en bewegen bevorderen is voor ons heel belangrijk. Dit kunstwerk is een prikkelende aanwinst voor een bezoek aan onze belevingsgerichte tuin.”

Biesboschdieren van Remco van Hoek
Met zijn schildersatelier op de Reeweg Oost 238 geeft leraar en kunstenaar Remco van Hoek zoveel mogelijk schilderlessen op maat. Iedereen kan (leren) schilderen. Naast het lesgeven schildert hij nu aan een collectie Biesboschdieren. Dit doet hij met paletmessen. “Het is dan ook precies in mijn straatje om deze muurschildering te realiseren”, aldus Van Hoek. Het kunstwerk bestaat uit een Biesboschomgeving met hierin een aantal dieren.”