Skip links

Verpleegkundige Cora Slot wint Grada

Wat was het spannend. Maar liefst 31 collega’s zijn genomineerd door een of meerdere collega’s vanwege positief denken en handelen. Verpleegkundige Cora Slot van Revalidatiezorg Dordrecht kreeg uiteindelijk die bijzondere prijs: de Grada. Bestuurder Sven de Langen reikte donderdag 19 mei de Grada uit aan de trotse winnaar.

Winnaar Grada bekendNa lang beraad is de jury tot een unaniem oordeel gekomen. Sven de Langen: “Cora wordt geroemd door haar collega’s voor haar inzet, kennis en betrokkenheid. Over haar karakter wordt gezegd dat ze vol enthousiasme haar werk doet en tegelijkertijd de rust en het overzicht bewaart. Bovenal is Cora de drijvende kracht achter het opzetten van de Parkinson-pilot op de afdeling Wantij. Na veel tegenslag, obstakels en vertraging is die pilot eindelijk van start gegaan en zijn de eerste revalidanten daadwerkelijk begonnen aan hun revalidatietraject. Daarbij onderhoudt Cora, als Parkinson-verpleegkundige binnen PZC, op een zorgvuldige manier de contacten met het ziekenhuis en heeft ze daar inmiddels een groot netwerk opgebouwd. Kortom: met volle overtuiging overhandigen we aan Cora de Grada 2022!”

De Grada
De Grada is een jaarlijks terugkerende prijs die uitgereikt wordt aan een medewerker van PZC Dordrecht die het toonbeeld is van positief denken en handelen. Het maakt niet uit wat voor functie iemand heeft. Iedereen mag een collega voordragen die voor positieve energie zorgt. Een commissie bepaalt uiteindelijk wie de Grada krijgt. Dat is altijd een feestelijk moment waarbij alle genomineerden in het zonnetje worden gezet.

Bijzondere herinneringen aan Grada Kriens
De Grada is vernoemd naar Grada Kriens, een voormalig medewerker die in 2012 is overleden. Grada is bijna 10 jaar werkzaam geweest binnen PZC Dordrecht. Omdat de positieve instelling van Grada zoveel impact had op de organisatie heeft PZC Dordrecht een beeldje naar haar vernoemd. Deze is postuum uitgereikt aan de familie van Grada in 2012. Sindsdien wordt deze ieder jaar uitgereikt.