Skip links

Terug naar
coronavirus

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoek. En … vanaf zaterdag 26 juni is het dragen van een mondneusmasker niet langer verplicht.  Dat is natuurlijk erg fijn, maar het is wel belangrijk dat de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Wat verder nog van belang is, vindt u op deze pagina.

Inmiddels is een groot deel van onze medewerkers en vaste bewoners gevaccineerd. Dit zorgt ervoor dat het risico op besmetting met COVID-19 verlaagd is ten opzichte van de afgelopen maanden. Goede ontwikkelingen maar we er nog niet, want nieuwe bewoners en revalidanten zijn nog niet altijd gevaccineerd. Daarnaast is het aantal coronabesmettingen in deze regio relatief hoog. Toch zien wij op dit moment mogelijkheden de bezoekregeling te verruimen. Vanaf zaterdag 26 juni gelden onderstaande regels.*

– Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor onze locaties. Let op: daar waar geen 1,5 meter afstand mogelijk is, moet men uitwijken naar centrale ruimtes zoals de Plaza (Crabbehoven), De Koningshoff (Dubbelmonde), ontbijtruimte/serre (Albert Schweitzerplaats), terras, tuin, et cetera.

– Het aantal mensen in een ruimte blijft aan een maximum gebonden omdat deze zijn ingericht op 1,5 meter afstand (denk aan de kamers en de woonkamers). Bezoek mag dus weer in de woonkamer komen maar het dringende advies is om zoveel mogelijk op de kamer van uw naaste te blijven. Tenzij dit qua aantal personen en de 1,5 meter afstand niet mogelijk is. Dan verzoeken wij u uit te wijken naar de centrale ruimtes zoals hierboven genoemd.

– Het dragen van mondneusmaskers is niet langer verplicht zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dat geldt zowel voor bezoekers als voor medewerkers. Oftewel: in de gangen, de restaurants, eetruimtes of de afdelingen hoeft u geen mondneusmasker meer te dragen zolang u 1,5 meter afstand kunt houden.

– De bezoekersregistratie vervalt.

– Handhygiëne bij binnenkomst blijft verplicht.

– De basisregels blijven: 1,5 meter afstand, handhygiëne, testen en thuisblijven bij klachten.

– De mondneusmaskers blijven beschikbaar voor wie dat wenst. Bij de receptie (en in Albert Schweitzerplaats bij de entree op de afdeling) staan mondneusmaskers voor als u deze toch wilt dragen.

Bezoektijden
De bezoektijden worden losgelaten. We gaan weer terug naar normaal voor wat betreft bezoektijden. Dat houdt in dat we de hele dag (en avond) geopend zijn voor bezoekers.
Let op: voor Revalidatiezorg Dordrecht gelden afwijkende bezoektijden vanwege de therapieën. Deze vindt u op de website.

* Zodra er een coronabesmetting wordt geconstateerd bij een bewoner, kunnen de bezoekregels hierop aangepast worden voor de bewoners van die betreffende afdeling. De bewoners en eerste contactpersonen die het betreft, worden hierover geïnformeerd.


Wij begrijpen dat u zich zorgen kunt maken. Wanneer wij daar aanleiding toe zien, nemen wij direct contact met u op.