Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Na de persconferentie van 18 december hebben wij per direct onze maatregelen aangescherpt. Wat dit voor u betekent, leest u hier.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers maar we hanteren hierbij de landelijke richtlijnen: maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag.  Meer informatie vindt u hier.

Update 21 december

Bezoekregeling aangepast: 2 bezoekers per dag
Conform de landelijke richtlijnen geldt per direct een beperking van het aantal bezoekers: maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag (uitgezonderd kinderen jonger dan 13 jaar). Hierbij geldt een uitzondering voor de kerstdagen en oud en nieuw. Op deze dagen zijn 4 bezoekers per bewoner per dag welkom. Hierbij geldt dat dit moet worden verdeeld over 2 x 2 bezoekers, dus niet 4 tegelijk (uitgezonderd kinderen jonger dan 13 jaar).

Het mondneusmasker blijft verplicht in onze locaties. Daarnaast vragen wij u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst en thuis te blijven bij klachten. Zo verlagen wij met elkaar het risico op een COVID-19 besmetting van onze bewoners en medewerkers.

Faciliteiten horeca
De eet- en drinkgelegenheden in zorginstellingen mogen open blijven. Dat betekent dat onze bewoners en u gebruik mogen maken van de horecafaciliteiten in onze locaties. Hierbij geldt uiteraard wel de 1,5 meter afstandregel en de regel van maximaal 2 bezoekers per bewoner.

Activiteiten
Interne activiteiten voor bewoners gaan zoveel mogelijk door, mits we kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstandregel. Ook medische behandelingen (zoals fysiotherapie en medische pedicure) gaan zoveel mogelijk door. Onze kapsalons zijn gesloten.

Verlof/vakantie
Als bewoners of revalidanten met verlof gaan, gelden aangepaste maatregelen. Deze zijn gebaseerd op het algemene advies van het RIVM (van terughoudendheid in contacten en bezoeken gezien de verhoogde besmettelijkheid van de omicron-variant). Dat betekent voor u het volgende:
– Bij overnachten -> bewoner/revalidant gaat 5 dagen in sociale isolatie* bij terugkomst. Op dag 1 en dag 5 van terugkomst wordt de bewoner/revalidant getest.
– Bij deelname aan grote groepen (meer dan 2 verschillende huishoudingen) zoals een verjaardag/rouwdienst/kerstdiner etc. -> bewoner/revalidant gaat 5 dagen in sociale isolatie bij terugkomst. Op dag 1 en dag 5 van terugkomst wordt de bewoner/revalidant getest.

* Met sociale isolatie bedoelen we dat iemand zijn/haar kamer niet af mag gedurende 5 dagen. Er mag wel bezoek komen, maar maximaal 2 bezoekers per dag. Bezoek moet dan plastic handschoenen aan en een door ons aangereikt chirurgisch mondneusmasker dragen.

We begrijpen dat dit geen prettige boodschap is in deze tijd van het jaar, maar rekenen tegelijkertijd op uw begrip en vragen u de maatregelen te respecteren. We merken dat dankzij de boostervaccinatie van onze bewoners het aantal coronabesmettingen is teruggelopen. Met bovenstaande maatregelen hopen wij dat zo te houden

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona