Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het Coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Hieronder vindt u informatie over hoe PZC Dordrecht omgaat met de coronacrisis en het vaccinatiebeleid. Onderaan de tekst vindt u de contactgegevens en waar u terecht kunt met vragen. Wij houden u op de hoogte door regelmatig een update te plaatsen.

Antwoorden op veelgestelde vragen op een aparte pagina

In de afgelopen maanden hebben we veel informatie op onze nieuwspagina geplaatst. Om dit voor u te clusteren,  hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden uit de nieuwsupdates voor u op een rij gezet. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Update 24 juni

Vrijdag 18 juni zijn op de persconferentie nieuwe versoepelingen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft ook positieve gevolgen voor de regels binnen PZC Dordrecht. In deze update brengen wij u op de hoogte van de versoepelingen die zaterdag 26 juni ingaan.

Wat houden deze versoepelingen in bij PZC Dordrecht?
– Het dragen van mondneusmaskers is niet langer verplicht zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dat geldt zowel voor bezoekers als voor medewerkers. Oftewel: in de gangen, de restaurants, eetruimtes of de afdelingen hoeft u geen mondneusmasker meer te dragen zolang u 1,5 meter afstand kunt houden.

– Bij alle medische en zorghandelingen waarbij 1,5 meter afstand niet mogelijk is (ook bijvoorbeeld de kapper en pedicure), blijft een mondneusmasker verplicht voor onze medewerkers.

– De basisregels blijven: 1,5 meter afstand, handhygiëne, testen en thuisblijven bij klachten.

– De mondneusmaskers blijven beschikbaar voor wie dat wenst. Bij de receptie (en in Albert Schweitzerplaats bij de entree op de afdeling) staan mondneusmaskers voor als u deze toch wilt dragen.

Versoepelingen bezoekregeling
Ook op het gebied van bezoek volgen we de landelijke richtlijnen. Dat houdt het volgende in:

– Er geldt vanaf 26 juni geen maximum aantal bezoekers meer. Let op: daar waar geen 1,5 meter afstand mogelijk is, moet men uitwijken naar centrale ruimtes zoals de Plaza (Crabbehoven), De Koningshoff (Dubbelmonde), ontbijtruimte/serre (Albert Schweitzerplaats), terras, tuin, et cetera.

– De bezoekersregistratie vervalt.

– Handhygiëne bij binnenkomst blijft verplicht.

– De bezoektijden worden losgelaten. We gaan weer terug naar normaal voor wat betreft bezoektijden. Dat houdt in dat we de hele dag (en avond) geopend zijn voor bezoekers.
Let op: voor Revalidatiezorg Dordrecht gelden afwijkende bezoektijden vanwege de therapieën. Deze vindt u op de website: www.pzcdordrecht.nl/revalidatiezorg-dordrecht.

– Het aantal mensen in een ruimte blijft aan een maximum gebonden omdat deze zijn ingericht op 1,5 meter afstand (denk aan de kamers en de woonkamers). Bezoek mag dus weer in de woonkamer komen maar het dringende advies is om zoveel mogelijk op de kamer van uw naaste te blijven. Tenzij dit qua aantal personen en de 1,5 meter afstand niet mogelijk is. Dan verzoeken wij u uit te wijken naar de centrale ruimtes zoals hierboven genoemd.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona