Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers maar we hanteren hierbij nog wel enkele preventieve maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand.  Meer informatie vindt u hier.

Update 31 maart

In de brief van 14 maart hebben we aangegeven dat de mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand gehandhaafd blijven tot en met dinsdag 5 april. We merken dat het aantal besmettingen onder de bewoners, revalidanten en medewerkers inmiddels wat afneemt. Maar de kwetsbaarheid van de doelgroep en de druk op de zorg blijven een belangrijke rol spelen in onze besluitvorming over de coronamaatregelen. Hierbij kijken wij ook naar wat de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde (Verenso) zegt en wat de ouderenzorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio doen. Op dit moment is het advies om de huidige maatregelen te handhaven en dat advies nemen wij over.

Wat houdt dit in?
De mondkapjesplicht blijft tot nader bericht gehandhaafd. Dit geldt voor medewerkers én bezoekers. Ook de andere maatregelen zoals 1,5 meter afstand, ventileren waar mogelijk en handhygiëne blijven gelden. Wanneer wij besluiten om deze laatste maatregelen te laten vervallen, informeren wij u hierover.

Bezoekregeling
Landelijk is de bezoekregeling losgelaten. Wij nemen dit over maar toch verzoeken wij u om hier voorzichtig mee om te gaan vanwege de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Zeker als u op de kamer blijft van uw naaste is het gezien de 1,5 meter afstand niet mogelijk om met grote aantallen bezoekers te komen.
Als uw naaste in quarantaine zit vanwege corona, is het toegestaan om met 2 bezoekers per dag te komen. Ook dit blijft zoals het nu is.

Wij hopen dat we u een volgende keer kunnen berichten dat ook wij de laatste maatregelen kunnen laten vervallen. Wat zou dat geweldig zijn! Tot die tijd vragen wij u (nogmaals) om uw medewerking en begrip.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona