Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Het is alweer even geleden dat we een corona-update op de website hebben geplaatst. Landelijk neemt het aantal besmettingen toe, en zeker ook in deze regio. Reden voor PZC Dordrecht om haar maatregelen verder aan te scherpen. Op deze pagina leest u wat dit voor de bezoekers betekent.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers. Meer informatie vindt u hier.

Update 5 november

Vorige week hebben we al ingevoerd dat mondkapjes binnen een afstand van 1,5 meter verplicht zijn. Daar komt nu bij dat binnen heel PZC mondkapjes weer verplicht zijn binnen de gebouwen. Dus ook als u door de gangen loopt. Alleen als u zit en een afstand heeft van minimaal 1,5 meter, mag het mondkapje af. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor medewerkers.
De ingangen zijn weer voorzien van tafels met mondkapjes en handhygiëne.

Groepsbijeenkomsten
Groepsbijeenkomsten zoals activiteiten voor bewoners gaan door mits bovenstaande regels in acht genomen worden. Dus minimaal 1,5 meter afstand. Dit heeft als gevolg dat het aantal personen per activiteit omlaag wordt gebracht en afhankelijk is van de ruimte.

Overige basisregels blijven belangrijk
Naast het verplichte mondkapje binnen 1,5 meter en in de gangen, blijven de basisregels belangrijk: handen desinfecteren bij binnenkomst van de locatie, handen regelmatig wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona