Skip links

Terug naar
overzicht

Revalidatiezorg Dordrecht

Heeft u een ingrijpende operatie ondergaan of een medisch-specialistische behandeling als gevolg van een CVA (beroerte) of een trauma? Dan kunt u bij ons revalideren in een gastvrije omgeving. Het doel van de behandeling is dat u snel kunt terugkeren naar huis. Onze multidisciplinaire behandelteams zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatie en in het bijzonder in revalidatie bij neurologische aandoeningen zoals een CVA of de ziekte van Parkinson.

Samen weer verder

Revalideren gaat met vallen en opstaan. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Vanaf dag één werken we intensief samen aan uw herstel en bepalen we haalbare revalidatiedoelen. Ook uw naasten spelen hierbij een belangrijke rol. Zij maken terugkeer naar huis mede mogelijk en kunnen bij ons altijd terecht met hun vragen of zorgen.

Multidisciplinaire teams

Een multidisciplinair team onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist is actief betrokken bij uw revalidatie. Zij begeleiden u met veel aandacht en geduld. Dit team kan bestaan uit een verpleegkundige, verzorgende, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist. Ook een psycholoog, geestelijk verzorger, bewegingsagoog of muziektherapeut maken onderdeel uit van onze multidisciplinaire teams.

Betekenisvol leven

Revalidatie gaat over fysiek herstel, maar ook over het herwinnen van zelfvertrouwen. Want als u zorgafhankelijk wordt, verandert er veel in uw leven. In ons revalidatietraject staan we bewust stil bij zingeving en hebben wij aandacht voor wat voor u belangrijk is in uw leven. Omdat we begrijpen dat juist dít zo belangrijk is voor uw herstel.

Tijdelijk wonen in een gastvrije omgeving

Op de locatie Albert Schweitzerplaats bieden we revalidatiezorg op vier afdelingen. Tijdens uw verblijf beschikt u over een eenpersoonskamer waarbij alles is afgestemd op de gewenste revalidatiedoelen. Op de afdelingen Wantij en De Noord is uw kamer voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche. Op de afdelingen Merwede en Maas deelt u de badkamer met een andere revalidant. Op sommige kamers is een eenvoudige pantry aanwezig waarin u kleine huishoudelijke werkzaamheden kan verrichten die in uw revalidatieprogramma passen.

Bezoektijden

Op de afdelingen gelden bezoektijden. Er zijn maximaal twee bezoekers tegelijk mogelijk. De bezoektijden zijn als volgt:
– 10.30 – 12.00 uur
– 14.30 – 16.30 uur
– 19.00 – 21.30 uur

Poliklinische revalidatie

Na ontslag uit het ziekenhuis thuis nog behandeling nodig? Dan spreken we over poliklinische revalidatie: het voorzetten van fysiotherapie, ergotherapie, voedingsadvies, logopedie, psychologie of deelname aan een bewegingsgroep. Meestal gebeurt dat in de oefenruimtes binnen onze behandelcentra. Behandeling aan huis is in Dordrecht ook mogelijk.

Samenwerking met andere zorgverleners

We werken nauw samen met andere zorgverleners: het Albert Schweitzer ziekenhuis, Rijndam Revalidatie en de Hersenstichting. Ieder vanuit zijn eigen kennis en kunde. In co-creatie met medewerkers, zorgvragers en de cliëntenraad blijven we werken aan de ontwikkeling van geriatrische revalidatiezorg. Ook zijn we trekker van de E-cademy, een landelijk netwerk van aanbieders in de geriatrische revalidatiezorg die kennis met elkaar delen.

PZC Dordrecht-revalidatie
PZC Dordrecht-revalidatie
PZC Dordrecht-revalidatie
PZC Dordrecht-kamer revalidatie

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor geriatrische revalidatiezorg of weten met welke kosten u rekening moet houden? Dan kunt u contact opnemen met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.