Skip links

Terug naar
overzicht

Wonen met zorg

Als u niet meer zelfstandig kunt wonen, moet u op zoek gaan naar een woonomgeving waar u dagelijks de hulp krijgt die u nodig heeft. Het liefst een plek die voelt als thuis. Waar de aandacht ligt op wat u nog wél kan en hoe u van betekenis kunt zijn. Waar u de privacy heeft van een eigen woning maar ook mensen kunt ontmoeten om samen activiteiten te ondernemen. Deze plek vindt u bij PZC Dordrecht in woonzorgcentrum/verpleeghuis Crabbehoven en woonzorgcentrum Dubbelmonde.

Aandacht voor zingeving en welzijn

Als u verhuist naar een verpleeghuis of woonzorgcentrum is dit voor u een grote verandering. Deze verandering willen we zo aangenaam mogelijk maken. Wij bieden op onze locaties Crabbehoven en Dubbelmonde een veilige en warme woon- en leefomgeving waar u de zorg krijgt die u nodig heeft en gestimuleerd wordt om zoveel mogelijk zelf te doen. Eigen regie vinden we heel belangrijk. We nemen de tijd om samen met u te ontdekken op welke wijze u van waarde kunt zijn binnen onze woongemeenschap en hoe u een betekenisvolle invulling kunt geven aan uw dagelijkse leven.

Persoonlijke en gespecialiseerde zorg

Vanzelfsprekend kunt u rekenen op de juiste zorg. Zorg die u in staat stelt om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Waarbij aandacht is voor u als persoon, uw wensen en behoeften.  Onze artsen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en werken nauw samen in multidisciplinaire teams. Zo bewaken we dat de zorg goed op elkaar is afgestemd.

Gastvrijheid en beleving

Onze locaties nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Om samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan. Onze gastvrouwen en –heren zorgen dagelijks voor een gezonde warme maaltijd en maken graag tijd voor een praatje, een spelletje of een wandeling. Activiteitenbegeleiders, bewegingsagogen en vrijwilligers organiseren diverse activiteiten voor de nodige beleving, beweging en gezelligheid.

Familie, vrienden en mantelzorgers zijn altijd welkom. We hebben geen vaste bezoektijden en organiseren met enige regelmaat huiskamergesprekken om in informele sfeer met u van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen binnen de woongemeenschap.

Onze locaties

Op twee locaties in Dordrecht kunt u bij ons terecht als zelfstandig wonen geen optie meer is. Verpleeghuis Crabbehoven en woonzorgcentrum Dubbelmonde hebben allebei een eigen sfeer met voorzieningen die aansluiten bij de behoeften van de bewoners.

PZC Dordrecht-foto muziektherapie

Crabbehoven
Thuis in de wijk

PZC Dordrecht-locatie Crabbehoven

Dubbelmonde
Welverdiend genieten

PZC Dordrecht-locatie Dubbelmonde

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.