Skip links

Terug naar
overzicht

Geestelijke verzorging

Als u zorgafhankelijk wordt, verandert er veel in uw leven. U moet uzelf opnieuw uitvinden en leren omgaan met fysieke en/of geestelijke beperkingen. Dat kan twijfels en vragen oproepen. Wie ben ik nu ik niet meer alles kan? Doe ik er nog toe?
Het team geestelijke verzorging van PZC Dordrecht bestaat uit ervaren en oprecht betrokken gesprekspartners die u hierbij kunnen begeleiden. Zij bieden een luisterend oor en verkennen samen met u op welke wijze u nog altijd van betekenis kunt zijn.

Zinvol leven en zinvol werken

Zingeving is leidend in alles wat we doen. We kijken naar wat mensen nodig hebben om deel te nemen aan de maatschappij en zich van waarde te voelen. Dit geldt voor onze bewoners, maar ook voor onze medewerkers. Als zij zingeving in hun werk ervaren, brengen zij dat gevoel ook over op de mensen die onder hun zorg en begeleiding vallen.

Oprechte aandacht

Bijdragen aan een gevoel van zingeving kan op veel verschillende manieren. Maar het begint met aandacht. Oprechte aandacht. Vragen stellen, luisteren en de tijd nemen. Daarmee maken we het verschil. Zeker in een tijd dat alles vaak snel en efficiënt moet gebeuren en persoonlijke aandacht steeds meer een kostbaar goed aan het worden is.

Een goed en vertrouwelijk gesprek

Een vertrouwelijk gesprek met één van onze geestelijk verzorgers kan steun, troost of verlichting bieden. Het kan u ook helpen om anders tegen uw persoonlijke situatie aan te kijken en u nieuwe zin en energie geven. Alle vragen kunnen aan ons gesteld worden. Wij hebben geen oordeel en staan open voor iedereen ongeacht uw geloofs- of levensovertuiging.

Ontmoeten, gedenken en vieren

De geestelijk verzorgers organiseren bijbelgroepen, herdenkingsbijeenkomsten, muziekavonden en lotgenotencontact voor bewoners en hun mantelzorgers. Elke zondag is er een kerkdienst geleid door één van hen of een gastpredikant. Bekijk onze agenda voor alle activiteiten.

Stilteruimte

Op onze locatie Crabbehoven is er een stilteruimte. Het is een openbaar toegankelijke ruimte voor mensen met en zonder geloof. Bewoners, cliënten, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers of bezoekers kunnen er iedere dag in de week, op elke moment van de dag of avond terecht. De sfeer in de stilteruimte nodigt uit om tot rust te komen en na te denken over dagelijkse en bijzondere situaties in je leven om daarna weer verder te kunnen.

PZC Dordrecht-zorg voor kwetsbare ouderen
PZC Dordrecht-geestelijke verzorging
PZC Dordrecht-geestelijke verzorging
Activiteitenkalender

Meer weten of een afspraak maken? Wij zijn telefonisch bereikbaar via de recepties van Crabbehoven of Dubbelmonde. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op. De receptie in locatie Crabbehoven is op werkdagen geopend van 08.00 tot 21.30 uur en in het weekend van 09.00 tot 21.30 uur. De receptie in locatie Dubbelmonde is op werkdagen geopend van 08.00 tot 18.30 uur en in het weekend van 09.00 tot 18.00 uur.