Skip links

Terug naar
overzicht

Specialist ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialist

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met verschillende gezondheidsproblemen. Een verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg (AGZ) heeft een aanvullende medische opleiding gevolgd na de studie hbo verpleegkunde. Beide zijn, op hun eigen afdelingen, verantwoordelijk voor de aansturing van de multidisciplinaire behandelteams en voor de geleverde zorg.

Begeleiding en advies door specialisten

Onze specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialisten begeleiden en adviseren oudere en kwetsbare mensen met een chronische ziekte, mensen met complexe problematiek die meerdere chronische aandoeningen tegelijk hebben en mensen met langdurige bewustzijnsstoornissen. Onze multidisciplinaire behandelteams onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde of de verpleegkundig specialist bestaan uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, bewegingsagogen, logopedisten, diëtisten, geestelijk verzorgers, psychologen en muziektherapeuten.

Goed afgestemde medische zorg

Naast de inzet van deze multidisciplinaire behandelteams kunt u binnen PZC Dordrecht rekenen op verpleegkundigen en verzorgenden die passende zorg bieden. De verpleegkundig specialisten kunnen de specialist ouderengeneeskunde om advies vragen en hebben daarnaast structureel overleg met de specialist ouderengeneeskunde.

Samenwerking met (huis)artsen

De medische zorg voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie wordt geleverd door huisartsen. Onze specialisten ouderengeneeskunde ondersteunen huisartsen bij deze zorg en kunnen worden ingezet voor advies om de zorg in de thuissituatie te optimaliseren. Ook werken wij samen met de artsen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, bijvoorbeeld door deelname aan multidisciplinaire teams voor mensen met multiple sclerose.

We geven anderen graag de mogelijkheid om te leren

Binnen PZC Dordrecht werken ook regelmatig basisartsen. Dit zijn artsen die hun studie geneeskunde hebben afgerond, maar (nog) geen aanvullende studie hebben gedaan. Ook komt er regelmatig een huisarts in opleiding drie maanden stagen lopen.

PZC Dordrecht-onze expertise

Meer weten of een afspraak maken? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.