Skip links

Terug naar
overzicht

Dagbesteding

We stimuleren graag dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Maar we begrijpen ook heel goed dat de dagelijkse zorg voor een partner, familielid of naaste zwaar kan zijn. Daarom bieden we op onze locatie Crabbehoven de mogelijkheid van dagbesteding. Mensen met een fysieke beperking, bijvoorbeeld als gevolg van een CVA (beroerte), de ziekte van Parkinson of multiple sclerose (MS) kunnen bij ons terecht voor één of meerdere dagen in de week.

Activiteiten voor iedereen

Op onze dagbesteding staat zelfredzaamheid centraal. We gaan uit van wat u wél kan. Veel aandacht gaat uit naar bewegen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van georganiseerde groepsactiviteiten zoals spelletjes, handwerken en schilderen. Er is een belevingstuin en u kunt de centraal georganiseerde activiteiten in Crabbehoven Plaza bezoeken. Uiteraard houden we bij alles rekening met uw mogelijkheden en spelen we graag in op individuele wensen en behoeften. U kunt het bezoek aan de dagbesteding ook combineren met een afspraak bij de fysiotherapeut of ergotherapeut.

Aandacht voor bewegen

Onze bewegingsagogen bieden op creatieve manieren oefeningen aan. Er wordt veel gewerkt met sport en spel. Waar mogelijk gaan we naar buiten om dagelijkse situaties waar u mee te maken heeft na te bootsen. Zo wordt werken aan uw conditie, kracht en bewegelijkheid een beleving en geen opgave. Ook bieden we medische fitness, fietsen op de duofiets en de mogelijkheid om te zwemmen in groepsverband.

Versbereide maaltijden

Onze vrijwilligers maken dagelijks verse soep voor iedereen. U kunt ook kiezen voor een warme maaltijd of broodmaaltijd tegen een kleine vergoeding. Neemt u liever zelf eten mee? Dat kan natuurlijk ook.

Specifieke aandacht voor spraak

Op woensdagochtend is speciaal voor mensen met spraakproblemen een afasiegroep. We doen met elkaar spraak- en taaloefeningen en lezen voor. Als wij advies nodig hebben van de logopedist kunnen we daar een beroep op doen.

Een welkom gevoel

Op de dagbesteding zijn professionals, stagiaires en vrijwilligers werkzaam die elke dag weer alles in het werk stellen om u een zinvolle dag te bezorgen. De deur staat altijd open zodat iedereen zich welkom voelt. We beginnen de dag met een kop koffie en een praatje. Want een luisterend oor en oprechte aandacht zijn van grote waarde.

Indicatie

U kunt op onze dagbesteding terecht als u een indicatie heeft. Indien noodzakelijk is in deze indicatie het vervoer van en naar de dagbesteding opgenomen. De huisarts kan dit aanvragen of de aanvraag loopt via de Zorgwinkel van PZC Dordrecht.

Openingstijden

Dagbesteding is mogelijk van maandag tot en met vrijdag en is open van 09.30 tot 15.30 uur. Tijdens de feestdagen is de dagbesteding gesloten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.