Skip links
PZC Dordrecht-logo Crabbehoven

Terug naar
overzicht

Woonzorgcentrum Crabbehoven

Woonzorgcentrum Crabbehoven is gelegen in de levendige wijk Crabbehof. Op deze locatie zijn zeven woonzorgafdelingen waar u kunt wonen als thuis wonen geen optie meer is. Iedere bewoner beschikt over een eigen kamer, al dan niet met eigen sanitair. Elke afdeling heeft een gezamenlijke woonkamer die uitnodigt om samen te komen en waar een gastvrouw of gastheer zorgt voor een goede maaltijd en de nodige gezelligheid. Vanzelfsprekend kunt u bij ons rekenen op gespecialiseerde zorg met veel oog voor uw persoonlijk welzijn.

Een vertrouwd team

Iedere afdeling heeft een vast woonzorgteam. Dit team bestaat uit verzorgenden, verpleegkundigen, helpenden zorg, een arts, gastvrouwen of -heren, activiteitenbegeleiders, behandelaars, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. De eerst verantwoordelijk verzorgende of verpleegkundige (EVV) is het eerste aanspreekpunt en helpt u en uw familie of naasten met de vragen die u heeft.

Deskundige zorg en behandeling in huis

Wonen in een verpleeghuis is anders dan thuis, maar heeft ook veel voordelen. Zo beschikt u in Crabbehoven over specialistische zorg die is afgestemd op uw persoonlijke zorgbehoefte. Een multidisciplinair behandelteam van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en behandelaars staat voor u klaar. Een oproepalarmeringssysteem zorgt ervoor dat u 24 uur per dag hulp kunt inroepen.

Aandacht voor welzijn en zingeving

Als u zorgafhankelijk wordt, verandert er veel in uw leven. U moet u zelf opnieuw uitvinden en leren omgaan met beperkingen. Dat kan twijfels en vragen oproepen. Wie ben ik nu ik niet meer alles kan? Doe ik er nog toe? De EVV, activiteitenbegeleiders en geestelijk verzorgers van Crabbehoven kunnen u hierbij begeleiden. Zij bieden een luisterend oor en verkennen samen met u op welke wijze u nog altijd van betekenis kunt zijn.

Evaluatie na 6 weken

Zes weken na uw verhuizing naar Crabbehoven maakt de zorgconsulent van de Zorgwinkel een afspraak met u over hoe de eerste weken zijn gegaan. U kunt aangeven hoe het u bevalt maar ook vragen stellen over bijvoorbeeld de eigen bijdrage of het opzeggen van uw woning. Wij hebben veel aandacht voor uw welzijn en vinden het dan ook belangrijk om te luisteren naar uw ervaringen.

Keuzevrijheid en eigen regie

We stimuleren om gezamenlijk te eten in de huiskamers, maar als u het prettiger vindt om op de eigen kamer te eten, mag dat uiteraard ook. Er zijn voldoende mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, maar keuzevrijheid staat voorop. U bepaalt waar u behoefte aan heeft en welke invulling u wilt geven aan uw dag.

Gastvrijheid en beleving

Onze gastvrouwen of -heren zijn dagelijks aanwezig op de woonzorgafdelingen. Tussen de middag verzorgen zij een warme maaltijd. Ook ondernemen ze activiteiten met u zoals het maken van een wandeling of halen en brengen ze u bijvoorbeeld naar de kapper of het winkeltje in Crabbehoven Plaza. Als u houdt van gezelligheid en graag andere bewoners ontmoet, kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Deze worden georganiseerd door onze activiteitenbegeleiders, bewegingsagogen en vrijwilligers.

Service en faciliteiten

Om het wonen bij ons zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op onze locatie Crabbehoven vele faciliteiten en servicediensten waar u als bewoner, al dan niet tegen betaling, gebruik van kunt maken. Bekijk onze servicedienstengids voor een uitgebreid overzicht van alle diensten.

PZC Dordrecht-woonzorgcentrum Crabbehoven
PZC Dordrecht-woonzorgcentrum Crabbehoven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.