Skip links

Terug naar
overzicht

Faciliteiten en servicediensten om u te ontzorgen

Welzijn vinden we net zo belangrijk als goed wonen en goede zorg. Met ons veelzijdige aanbod van faciliteiten en servicediensten willen we het onze bewoners en huurders van serviceappartementen zo gemakkelijk mogelijk maken. Sommige voorzieningen, zoals fitness, kapsalons en onze restaurants Crabbehoven Plaza en De Koningshoff zijn ook toegankelijk voor wijkbewoners.

In restaurant De Koningshoff en Crabbehoven Plaza bieden we kwaliteit met een glimlach. We doen er alles aan om het u naar de zin te maken. Omdat genieten van een goed verzorgde maaltijd, een vers kopje koffie of een lekker hapje en drankje ook bij goed wonen en leven hoort.

Met onze maaltijdservice kunt u, op de dagen dat het u uitkomt, genieten van een warme maaltijd aan huis. Er is elke dag keuze uit twee versbereide, gezonde maaltijden. Bewoners van de locaties Dubbelmonde of Crabbehoven kunnen buffet aan huis aanvragen via de coördinator servicediensten.

U kunt zelf boodschappen doen in het winkeltje van woonzorgcentrum Dubbelmonde. Hier vindt u een basisassortiment van producten, maar ook felicitatiekaarten en kleine cadeautjes. In Crabbehoven Plaza kunt u in het winkeltje drogisterij- en cadeauartikelen kopen. Voor andere boodschappen kunt u terecht bij Winkelcentrum Crabbehof dat tegenover locatie Crabbehoven ligt.

U kunt zelf wassen en strijken in onze huiswasserettes. Als u het handiger vindt dat dit voor u gedaan wordt, is Wassalon Joke of de Stoomshop een prima oplossing. Zij kunnen uw was thuis ophalen en schoon, gestreken en gevouwen weer bij uw thuis brengen.

Bij onze kapsalons in Crabbehoven en Dubbelmonde kunt op afspraak terecht voor uw haarverzorging. Is er geen mogelijkheid voor u om onze kapsalon te bezoeken? Dan kan er iemand aan huis komen om uw haar te doen.

De pedicures komen bij u aan huis. Zij geven een behandeling waarbij de nagels en voeten worden verzorgd. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het verzorgen van kwetsbare en moeilijker te behandelen voeten zoals kan voorkomen bij mensen met diabetes of reuma. Ook komt er op onze locatie Dubbelmonde één keer per twee weken een podotherapeut.

Voor kleine klusjes of grotere klussen die niet vallen onder de werkzaamheden van de huismeester, kunt u de klussendienst inschakelen. Een ervaren klusjesman komt dan bij u thuis om verschillende klussen en karweitjes in huis te doen.

Als u een goed overzicht van uw financiën wilt hebben en behouden, kunt u professionele financiële zorgverlening inschakelen. We werken samen met twee bureaus die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren en beheren van uw administratieve en financiële zaken.

Op onze locaties Crabbehoven en Dubbelmonde organiseren we diverse activiteiten en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te zorgen voor de nodige gezelligheid. Bekijk onze activiteitenagenda om te zien waarvoor u zich kunt aanmelden.

Bent u mantelzorger van iemand en zoekt u ondersteuning bij de dagelijkse zorg? Met ons dagbestedingsprogramma kunnen we uw partner, familielid of naaste een leuke dag bieden waarin veel aandacht is voor bewegen, geheugentraining, spelletjes en andere leuke activiteiten.

Wanneer behandeling bij de fysiotherapeut niet meer nodig is, maar het belangrijk is om te blijven oefenen, kunt u op afspraak gebruikmaken van onze fitnessfaciliteiten. Onze bewegingsagogen begeleiden u persoonlijk bij het opbouwen van uw conditie en het optimaliseren van uw bewegingsmogelijkheden. +lees meer

Zingeving is leidend in alles wat we doen. We kijken naar wat mensen nodig hebben om deel te nemen aan de maatschappij en zich van waarde te voelen. Het team geestelijke verzorging van PZC Dordrecht bestaat uit oprecht betrokken gesprekspartners die u hierbij kunnen begeleiden.
+lees meer

Op onze locatie Crabbehoven is er een stilteruimte. Het is een openbaar toegankelijke ruimte voor mensen met en zonder geloof. De sfeer in de stilteruimte nodigt uit om tot rust te komen en na te denken over dagelijkse en bijzondere situaties in je leven.

Bij overlijden kunnen we geheel naar eigen wens de uitvaart verzorgen. Wij werken samen met Klink Uitvaart maar nabestaanden zijn vrij om een eigen uitvaartondernemer te kiezen. De bijeenkomst kan geleid worden door zowel de uitvaartonderneming als een geestelijk verzorger of een vertegenwoordiger van uw levensovertuiging.

PZC Dordrecht-downloadbutton
PZC Dordrecht-kapper Dubbelmonde
PZC Dordrecht-dagbesteding
PZC Dordrecht-medische fitness
Activiteiten bij Crabbehoven en Dubbelmonde

Naast bovengenoemde diensten hebben we nog meer te bieden. Denk aan een bibliotheekservice, vervoersdienst, computerhulp op afspraak en hulp met naald en draad voor kleine verstelklusjes. In onze servicedienstengids vindt u uitgebreide informatie over alle diensten. Heeft u andere wensen? Laat het ons vooral weten!