Skip links

Terug naar
overzicht

Psychologische ondersteuning

Heeft u last van klachten zoals vergeetachtigheid, sombere gedachten, angsten of paniekgevoelens? De psychologen van PZC Dordrecht staan voor u klaar om u te helpen. Daarnaast begeleiden we onze multidisciplinaire zorgteams bij het stellen van de juiste diagnose, het opstellen van een behandelplan en helpen we hen om deskundig en begripvol om te gaan met gedrag en emoties.

Verbinden en signaleren

Binnen PZC Dordrecht werken we in multidisciplinaire teams die intensief samenwerken om mensen die bij ons wonen of revalideren zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Als psychologen hebben we een verbindende rol tussen de verschillende disciplines. Door intensief overleg tussen behandelaars en zorgverleners kunnen we sneller signaleren wat iemand nodig heeft en de juiste psychologische zorg bieden.

Onbegrepen gedrag

De gevolgen van een ongeval, CVA (beroerte) of ziekte zijn meestal niet alleen lichamelijk. Vaak veranderen gedrag en emoties na een beroerte en bij hersenaandoeningen zoals multiple sclerose (MS) of dementie. Onze psychologen begeleiden de zorgteams en geven uitleg op welke wijze de behandelaars en verzorgers het beste kunnen omgaan met specifiek gedrag en emoties van boosheid, verdriet en frustratie. Ook denken we mee over mogelijke interventies.

Psychologische ondersteuning na een beroerte

De psycholoog speelt een grote rol bij het in kaart brengen van de cognitieve vermogens na een beroerte. Wij kijken samen met u wat er op mentaal gebied is veranderd en op welke wijze dit een belemmering kan vormen bij uw dagelijkse activiteiten. Ook hebben we aandacht voor emoties die gepaard kunnen gaan met uw herstelproces. Want als u ineens zorgafhankelijk wordt, verandert er veel in uw leven.

Aandacht voor familie en mantelzorgers

Omgaan met veranderend gedrag van een dierbare is voor naasten en mantelzorgers niet gemakkelijk. Wij zijn er om naar u te luisteren, uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen waar nodig. Ook betrekken we u actief bij het behandelplan. U kent uw naaste immers het beste. Met elkaar kunnen we zo de zorg bieden die iemand verdient.

Een bevlogen en ambitieus team

Het team van psychologen bestaat uit gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen), basispsychologen en psychodiagnostisch medewerkers. We zijn vooruitstrevend in onze aanpak en werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Onze focus ligt altijd op wat iemand nog wél kan. We zijn gericht op zingeving en hebben veel oog voor het welzijn van onze bewoners.

Verwijzing

Verwijzing vindt alleen plaats vanuit onze multidisciplinaire teams onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Bent u verwijzer en wilt u een vraag voorleggen? Dan kan uiteraard altijd. Hieronder vindt u onze contactgegevens.

PZC Dordrecht-psychologische ondersteuning

Meer weten of een afspraak maken? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.