Skip links

Terug naar
overzicht

Fysiotherapie

Heeft u problemen met lopen, fietsen, aankleden of huishoudelijke taken? Valt u vaak of bent u bang om te vallen? Dan kunt u zich laten begeleiden door de (geriatrie)fysiotherapeuten van PZC Dordrecht. Geriatriefysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van complexe problematiek bij oudere mensen. Ook als u moet herstellen van een operatie of CVA (beroerte) of als u een chronische ziekte heeft, kunnen we u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig de dingen te doen die u graag doet in het leven. We bieden binnen PZC Dordrecht fysiotherapie voor mensen die thuis wonen en fysiotherapie als onderdeel van uw behandelprogramma als u bij ons woont of revalideert.

Gespecialiseerde fysiotherapie

Bij PZC Dordrecht werkt een team van betrokken en deskundige fysiotherapeuten. We zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kwetsbare ouderen en revalidatie na een CVA. Ook hebben we veel ervaring met chronische aandoeningen zoals multiple sclerose (MS) en de ziekte van Parkinson. Tijdens de fysiotherapie werken we samen aan het vergroten van uw zelfstandigheid en mobiliteit door op verschillende manieren te oefenen en te trainen. We werken volgens de meest recente, wetenschappelijke kennis en maken onder meer gebruik van manuele therapie, geriatriefysiotherapie en dry needling.

Speciale aandacht voor valpreventie

Naarmate u ouder wordt, neemt het risico op vallen toe. Een val kan vervelende gevolgen hebben voor uw mobiliteit maar vooral ook voor uw zelfvertrouwen. Dat willen we graag voorkomen. Daarom kunt u onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten een cursus volgen. Zij leren u hoe u moet vallen en helpen u met balans- en krachtoefeningen.
+lees meer

Kennis delen

Wij willen oudere en kwetsbare mensen de best mogelijke zorg bieden. Daarom werken we nauw samen met zorginstellingen in de regio en zijn we aangesloten bij landelijke en regionale netwerken zoals CVA-ketenzorg, ParkinsonNet, MS Drechtsteden, Coöperatie FysioDordt, Geriatrienetwerk Drechtsteden en EENnacoma.

Medische fitness

Wanneer u aan uw conditie wilt werken of vanuit een revalidatietraject verdere stappen wilt maken om fit te blijven, kunt u gebruikmaken van onze fitnessfaciliteiten onder leiding van onze bewegingsagogen. Zij begeleiden u verder bij het opbouwen van uw conditie en bij het in stand houden of optimaliseren van uw bewegingsmogelijkheden. Als het nodig is, wordt samengewerkt met de fysiotherapeut.
+lees meer

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht en vindt een onderzoek plaats. Vervolgens wordt in samenspraak met u een behandelplan opgesteld. De behandeltijd varieert van een half uur tot maximaal 45 minuten. Als blijkt dat andere begeleiding gewenst is, kunt u binnen PZC Dordrecht ook bij andere behandelaars terecht.

Verwijzing en vergoeding

U kunt op verwijzing van de huisarts of medisch specialist bij ons terecht, maar ook zonder verwijzing kunt u een afspraak maken. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket. Check vooraf altijd uw polisvoorwaarden. Als u bij ons woont of revalideert, vindt verwijzing plaats door de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. Voor informatie over de kosten kunt u contact met ons opnemen. Of kijk bij ‘handige documenten’ voor de tarieven.

PZC Dordrecht-fysiotherapie
PZC Dordrecht-fysiotherapie
PZC Dordrecht-fitnessruimte

Meer weten of een afspraak maken? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.