Skip links

Terug naar
overzicht

Valpreventie

Naarmate u ouder wordt, neemt het risico op vallen toe. Een val kan vervelende gevolgen hebben voor uw mobiliteit, maar vooral ook voor uw zelfvertrouwen. Dat willen we graag voorkomen. Daarom kunt u onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten een valpreventietraining volgen. Zij leren u hoe u moet vallen en helpen u met balans, kracht- en coördinatieoefeningen.

Zo lang mogelijk zelfstandig

PZC Dordrecht ziet graag dat ouderen in de gemeente Dordrecht zo lang mogelijk zelfstandig en op eigen kracht kunnen deelnemen aan de maatschappij. Om de kwetsbaarheid te verminderen en het valrisico te verkleinen, bieden onze gespecialiseerde fysiotherapeuten valpreventieprogramma’s aan.

Vergroten fitheid

Naast valpreventie wordt medische fitness ingezet als preventief middel om de kwetsbaarheid te verminderen of te verhelpen. Dit fitnessprogramma is gericht op het verbeteren van de conditie, kracht en balans, maar ook op het bevorderen van sociaal contact.

Samenwerkingsverbanden

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn lid van de Coöperatie FysioDordt. In de Drechtsteden bieden zij onder de naam ‘DrechtMax’ valpreventieprogramma’s aan voor kwetsbare ouderen. De afdeling fysiotherapie speelt een actieve rol in de coöperatie door middel van het delen van kennis en vaardigheden.

Cursus Beter in Balans

De cursus Beter in Balans bestaat uit 10 groepslessen van 1,5 uur. Voordat de cursus start, krijgt u een individuele intake. Na afloop van de cursus is er een individueel evaluatiemoment. In totaal duurt de cursus 12 weken. De groep bestaat uit 6 tot 8 personen en wordt begeleid door twee fysiotherapeuten.

PZC Dordrecht-valpreventie
PZC Dordrecht-valpreventie

Meer weten of een afspraak maken? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.