Skip links

Terug naar
overzicht

Ziekte van Parkinson

Wij behandelen mensen met de ziekte van Parkinson. Onze behandelaars zijn aangesloten bij ParkinsonNet regio Drechtsteden en hebben daardoor veel kennis en ervaring in huis. Binnen het ParkinsonNet volgen we verplichte scholing en blijven we voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan het vergroten van de levenskwaliteit van mensen met parkinson.

Wat is parkinson?

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte in de hersenen. De symptomen, ernst van de klachten en het verloop van de ziekte verschillen per persoon. Door de verscheidenheid aan problemen zijn er bij de behandeling en begeleiding altijd meerdere zorgverleners betrokken. Meer informatie over de ziekte en de behandeling vindt u op ParkinsonNet.

Specialistische en deskundige aanpak

De behandeling en begeleiding bij de ziekte van Parkinson vraagt om een specialistische en deskundige aanpak. Binnen PZC Dordrecht hebben we de expertise in huis om mensen met parkinson de juiste zorg te bieden. De behandeling kan door één of meerdere disciplines gegeven worden waarbij een goede onderlinge afstemming voor ons vanzelfsprekend is. Onze behandelaars zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten binnen hun vakgebied.

Expertiseteam Dordrecht

Vanuit het Expertiseteam Dordrecht bieden we specialistische zorg voor mensen die nog thuis wonen en problemen ondervinden als gevolg van chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson. De behandelaars komen bij de mensen thuis indien nodig.
+ lees meer

ParkinsonNet

Onze behandelaars zijn aangesloten bij ParkinsonNet regio Drechtsteden. Het doel van ParkinsonNet is om mensen met parkinson de best mogelijke zorg te geven. Door deze samenwerking kunnen wij onze kennis delen, casuïstiek bespreken (mits hier toestemming voor is) en overleggen met andere behandelaars als dat nodig is. Zo kunnen we de beste keuzes maken en mensen met Parkinson zo doeltreffend mogelijk behandelen, adviseren en begeleiden.

PZC Dordrecht-parkinson
PZC Dordrecht-foto muziektherapie

Mensen met parkinson komen in aanmerking voor een indicatie chronische behandeling. De verwijzing voor behandeling moet vanuit de huisarts of medisch specialist komen. Wilt u meer weten over een eventuele verwijzing of vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.