Skip links

Terug naar
overzicht

Voedings- en dieetadvies

Of het nu gaat over wat u wel of niet mag eten bij een bepaalde aandoening, herstel na ziekte, een goede conditie of een passend gewicht; met een persoonlijk voedings- en dieetadvies helpen we u graag om uw gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen. We bieden binnen PZC Dordrecht voedings- en dieetadvies als onderdeel van uw behandelprogramma als u bij ons woont of revalideert. Woont u nog thuis en heeft u advies nodig? Ook dan staan onze diëtisten voor u klaar.

Wanneer voedings- en dieetadvies?

Onze diëtisten geven voedings- en dieetadvies wanneer hiervoor een medische reden is. U kunt hierbij denken aan advies bij diabetes, een hoge bloeddruk, COPD, maag-, lever- en darmklachten, ondervoeding, ondergewicht, overgewicht of een verhoogd cholesterolgehalte.

Gespecialiseerde zorg

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kwetsbare ouderen. Ook hebben we veel expertise op het gebied van chronische aandoeningen zoals multiple sclerose (MS) en de ziekte van Parkinson. Wanneer eten en drinken op den duur moeizamer wordt, kan dit gevolgen hebben voor uw conditie. Dan is het raadzaam om samen met de diëtist een persoonlijk plan te maken om zo lang mogelijk fit te blijven.

Multidisciplinaire teams

Binnen PZC Dordrecht werken we nauw samen met andere behandelaars. Zo hebben we korte lijnen met de logopedisten en fysiotherapeuten. Onder begeleiding van bewegingsagogen kunt u tegen een gunstig tarief gebruik maken van de fitnessfaciliteiten op locatie.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak inventariseert de diëtist uw wensen, klachten, eet- en leefgewoonten. Daarna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Hoeveel consulten er nodig zijn, hangt af van uw hulpvraag. Als het nodig is, nemen we contact op met uw huisarts of medisch specialist.

Verwijzing en vergoeding

U kunt op verwijzing van de huisarts of medisch specialist bij ons terecht, maar ook zonder verwijzing kunt u een afspraak maken. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket. Check vooraf altijd uw polisvoorwaarden. Als u bij ons woont of revalideert, vindt verwijzing plaats door de specialist ouderengeneeskunde en is de behandeling onderdeel van uw verblijf.

PZC Dordrecht-diëtetiek en voeding

Meer weten of een afspraak maken? Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook mailen. Wij nemen dan contact met u op.