Skip links

Terug naar
overzicht

Revalideren in locatie Albert Schweitzerplaats

De locatie Albert Schweitzerplaats (ASP) ligt direct naast het Albert Schweitzer ziekenhuis en is gespecialiseerd in revalidatie na een CVA (beroerte). Revalidatie op deze locatie betekent revalidatie in een moderne, gestructureerde en gastvrije omgeving. Een omgeving gericht op herstel waarin u wordt uitgedaagd om uw vaardigheden in de praktijk te brengen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Samenwerking ziekenhuis zorgt voor nog betere zorg

De intensieve contacten vanuit Revalidatiezorg Dordrecht met en in het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rijndam Revalidatie – die ook in dit pand is gevestigd- zorgen voor onderlinge kennisoverdracht. De ligging naast het ziekenhuis heeft ook een meerwaarde in verband met de polibezoeken en de samenwerking tussen de medisch specialisten van het ziekenhuis en onze specialist ouderengeneeskunde. Daardoor wordt de revalidant omringd met hoogwaardige deskundige zorg en begeleiding. Ook de naaste maakt deel uit van het revalidatieteam.
+lees meer

Afdelingen Wantij en De Noord

Op de derde en vierde verdieping van het gebouw bevinden zich de revalidatieafdelingen Wantij en De Noord. U beschikt hier over een comfortabele kamer met pantry (in hoogte verstelbaar aanrecht) en eigen sanitair. Daarnaast zijn alle kamers voorzien van de benodigde moderne voorzieningen die uw veiligheid en welzijn ten goede komen. Elke etage heeft een sfeervolle lounge met buffetfaciliteiten en er is een serre. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals een filmavond.

Innovatief en actief

Onze kamers en oefenruimtes zijn voorzien van technologische innovaties die het werken aan uw herstel ondersteunen. Alle activiteiten uit het dagelijks leven vormen een vast onderdeel van de revalidatie. U wordt uitgedaagd om actief bezig te zijn en onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of ergotherapeut uw vaardigheden in de praktijk te brengen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

PZC Dordrecht-locatie ASP
PZC Dordrecht-kamer revalidatie
PZC Dordrecht-buffetruimte ASP
PZC Dordrecht-fitnessruimte

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor geriatrische CVA-revalidatie of weten met welke kosten u rekening moet houden? Dan kunt u contact opnemen met de Zorgwinkel. Onze medewerkers helpen u graag verder. De Zorgwinkel is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur. Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.30 uur.