Skip links

Het mes snijdt aan vele kanten ...

De ‘corona-druk’ op de maatschappij is voorlopig nog voelbaar, helaas. Zeker in de zorg. Hij drukt op de schouders van medewerkers in zorginstellingen, maar ook op die van de bewoners. De medewerkers maken lange dagen en naast deze fysieke druk is ook de psychische druk hoger. Net als voor de ouderen die geen bezoek mogen ontvangen. ‘Het is zaak dat we deze doelgroepen moed in blijven spreken’, aldus John Lengers, eigenaar van QPIE by Jakery.

Tijdens een online inspiratiesessie met zijn reclamebureau en een van hun relaties kwam Lengers meer te weten over de maaltijdactie ‘Maaltijd aan Huis’. Een mooi initiatief waarbij Restaurant Post en Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Dordrecht maar liefst 10 weken lang zo’n 1.000 warme maaltijden leveren aan een kwetsbare groep Dordtenaren. ‘Je moet hierbij denken aan inwoners die vanwege hun leeftijd, leefomstandigheden of gezondheid nu niet de mogelijkheid hebben een voedzame, warme maaltijd op tafel te zetten’, licht Jan-Dirk Costeris van Stichting MBO Dordrecht toe.

‘Ik vind het mooi om te zien dat zoveel mensen en bedrijven dit soort lichtpunten creëren in deze lastige tijd. Om zelf ook een bijdrage te leveren, doen wij waar we het best in zijn, heerlijke taart leveren’, glimlacht Lengers, die met zijn webshop QPIE.nl vers ingevroren taart aan zorginstellingen en horecagelegenheden levert.

Geïnspireerd door deze digitale ontmoeting met Costeris voegde hij daad bij woord en leverde hij met zijn bedrijf dan ook op 14 mei j.l. maar liefst zo’n 480 taartpunten aan woonzorgcentrum Dubbelmonde, onderdeel van PZC Dordrecht, in Dubbeldam. De instelling die op hun beurt de keuken voor ‘Maaltijd aan Huis’ beschikbaar stelt. Andrea Bras, teamleider Gastvrijheid van de woonzorginstelling: ‘Wij kunnen in deze periode de bewoners geen gebruik laten maken van ons restaurant De Koningshoff, dus het is fijn dat we op deze manier toch iets kunnen bijdragen aan de Dordtse samenleving. En ook fijn dat wij dan weer op onze beurt worden getrakteerd!’. Ze vat het aansluitend in een paar woorden goed samen: ‘Zo snijdt het mes letterlijk en figuurlijk voor iedereen aan alle kanten, lekkerder kan niet!’.

PZC Dordrecht-foto overhandiging taart
PZC Dordrecht-foto taart
PZC Dordrecht-foto taart-2