Skip links

Parkinson Café heropent in Dordrecht

Op woensdag 20 september 2023 openden Nickie van der Wulp (directeur Parkinson Vereniging), Sven de Langen (bestuurder PZC Dordrecht) en Chris van Benschop (wethouder Gemeente Dordrecht) feestelijk Parkinson Café Dordrecht. Op de drukbezochte kick-off op woonzorglocatie PZC Crabbehoven werd het startschot gegeven voor een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met Parkinson(ismen) en hun naasten.  

Muziektherapeut Joop Roovers van PZC Dordrecht vertelde wat muziektherapie kan betekenen voor mensen met Parkinson en verzorgde een interactieve demonstratie. Nickie van der Wulp maakte de aanwezigen wegwijs in de wereld van Parkinson. Sven de Langen vertelt over het specialisme wat PZC Dordrecht in huis heeft om mensen met Parkinson te begeleiden. De deelnemers maakten een gezellig praatje met elkaar in de huiselijk ingerichte zaal van de woonzorglocatie onder het genot van een kop koffie en gebakje van de plaatselijke bakker.  

Hans Nyborn, initiatiefnemer van Parkinson Café Dordrecht, bedankt alle betrokkenen hartelijk voor de hartverwarmende en veelbelovende samenwerking.  David Kahle, managementassistent bij PZC Dordrecht, geeft aan blij te zijn met een grote, eerste opkomst. Hij hoopt mensen met Parkinson eens per maand een fijne plek te bieden om lotgenoten te ontmoeten en op laagdrempelige wijze met professionals van gedachte te wisselen. Ook wethouder Chris van Benschop zegt onder de indruk te zijn van de aftrap. ‘Een ontmoetingsplek als het Parkinson Café is een hele belangrijke plek voor mensen met Parkinson. Ze vinden hier gelijkgestemden en dat biedt steun. Een plek waar je elkaar begrijpt en mantelzorgers er voor elkaar zijn’.  

Parkinson Café Dordrecht heeft al een groot gedeelte van haar programma voor het komende jaar uitgestippeld. De vaste locatie voor in ieder geval 12 maanden is zaal De Hoeksteen op woonzorglocatie PZC Crabbehoven in Dordrecht. Iedere editie is er een spreker en men heeft de kans om lotgenoten te spreken in een gezellige setting. Naar verwachting haken met regelmaat zorgprofessionals aan, zoals neurologen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Het programma van Parkinson Café Dordrecht is te vinden op: www.parkinsoncafedordrecht.nl.