Skip links

Revalidatiezorg Dordrecht in één gebouw

Afdelingen Merwede en Maas feestelijk geopend

Op woensdag 12 januari is een deel van Revalidatiezorg Dordrecht verhuisd naar het Schweitzerhuis in het Albert Schweitzerziekenhuis. Daarmee is een langgekoesterde wens van PZC Dordrecht vervuld om alle revalidatie te centreren op één locatie. Gisteren, 13 januari, zijn de twee afdelingen feestelijk geopend door bestuurder Sven de langen.

Revalidatiezorg Dordrecht bood tot nu toe geriatrische revalidatiezorg vanuit twee locaties: Albert Schweitzerplaats (hoofdzakelijk neurorevalidatie) en Crabbehoven (overige revalidatie). Al langer bestond de wens om alle geriatrische revalidatie te centreren in één locatie. In 2021 is er een mogelijkheid gekomen om dit te realiseren: in het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn twee etages vrijgekomen (gebouw Schweitzerhuis) die 12 januari in gebruik zijn genomen.

Efficiënt en vertrouwd
Naast het feit dat het praktisch is dat alles onder één dak is en iedere revalidant nu een eenpersoonskamer heeft, geeft het de revalidanten een vertrouwd gevoel dat de revalidatieafdeling vlakbij het ziekenhuis is. Ook geeft het meer mogelijkheden om de revalidatie te combineren met de behandelingen in het ziekenhuis, Het verstevigt de samenwerking met het ziekenhuis en de lijnen worden letterlijk nog korter.

Alles is revalidatie
Tijdens de revalidatie worden de revalidanten gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf te doen omdat dit essentieel is voor ieder herstel. “Iedere actie van die dag heeft een doel en is revalidatie”, aldus Jan van Gorp, manager Revalidatiezorg Dordrecht a.i. De revalidant werkt hard aan het herstel door middel van diverse therapieën. De revalidatiecoach stimuleert vervolgens de revalidant tot het doen van activiteiten die passen bij deze behandeling. Van Gorp: “Wij beseffen dat een revalidant iets heeft doorgemaakt dat impact heeft op het leven. Persoonlijke aandacht geven tijdens het revalidatietraject aan deze gebeurtenis werkt positief op het herstel. Als dit kan in een gastvrije omgeving dichtbij het ziekenhuis is dat zeker van toegevoegde waarde.”

PZC Dordrecht-locatie ASP
PZC Dordrecht-opening Merwede en Maas