Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het Coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Hieronder vindt u informatie over hoe PZC Dordrecht omgaat met de coronacrisis en het vaccinatiebeleid. Onderaan de tekst vindt u de contactgegevens en waar u terecht kunt met vragen. Wij houden u op de hoogte door regelmatig een update te plaatsen.

Antwoorden op veelgestelde vragen op een aparte pagina

In de afgelopen maanden hebben we veel informatie op onze nieuwspagina geplaatst. Om dit voor u te clusteren,  hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden uit de nieuwsupdates voor u op een rij gezet. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers onder bepaalde voorwaarden. Meer informatie vindt u hier.

Bent u positief getest maar klachtenvrij?
Als u zelf positief bent getest op corona maar geen klachten heeft, mag u volgens de GGD na 72 uur (3 dagen) weer uit isolatie. Wij verzoeken u echter dringend om pas na 10 dagen weer op bezoek te komen. In onze woonzorgcentra wonen zeer kwetsbare mensen en het RIVM en onze artsen adviseren in zulke gevallen om echt 10 dagen aan te houden voordat u weer op bezoek komt. We begrijpen dat dit tegenstrijdig is, maar het is voor de gezondheid van uw naaste echt het beste om in dit geval de RIVM-richtlijnen aan te houden.

Update 20 april

We merken dat de versoepelingen in de bezoekregeling erg welkom zijn. Zoals eerder aangegeven, blijven we voortdurend kijken naar de mogelijkheden binnen de situatie waar we in zitten. Daarbij spelen de hoge besmettingscijfers in de regio een belangrijke rol. Het risiconiveau in deze regio wordt nog steeds bestempeld als zeer ernstig. Daarom zijn wij voorzichtig in versoepelen maar kijken graag naar wat er wel mogelijk is.

Versoepeling bij gevaccineerde bewoners
Bij volledig gevaccineerde bewoners (twee keer gevaccineerd) is het vanaf donderdag 22 april toegestaan om op de kamer het mondneusmasker af te doen. Let op: de afstand van 1,5 meter is nog steeds van kracht! Want volledige vaccinatie is zeker geen garantie dat de bewoner niet besmet kan raken. Door deze versoepeling is het wel mogelijk om iets te eten of te drinken op de kamer van uw naaste.
Als een bewoner NIET gevaccineerd is, of slechts één vaccinatie heeft gehad, blijft het mondneusmasker verplicht. Alle andere maatregelen, zoals de handhygiëne, blijven ook gehandhaafd.

Horeca weer open in Dubbelmonde en Crabbehoven
Met ingang van donderdag 22 april zijn restaurant De Koningshoff (Dubbelmonde) en Crabbehoven Plaza weer toegankelijk voor bezoekers. Het is zeer belangrijk om u aan onderstaande regels te houden. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het veilig blijft voor u en onze bewoners. Onze medewerkers zullen hierop handhaven als dit nodig is.
– Houd 1,5 meter afstand.
– In beide restaurants is een maximaal aantal personen toegestaan (30 in de Plaza en 20 in De Koningshoff). Een rolstoel telt ook als zitplaats.
– Per tafel staan stoelen beschikbaar die op gepaste afstand staan. Wij verzoeken u dringend de stoelen niet naast elkaar te plaatsen en ook geen extra stoelen te plaatsen. Het maximaal aantal stoelen per tafel is berekend op basis van 1,5 meter afstand.
– Bij binnenkomst in de horecagelegenheid dient u eerst uw handen te desinfecteren. Vervolgens wordt u geregistreerd als bezoeker door een van de gastvrouwen.
– Het mondneusmasker mag af zodra u aan tafel zit. Als u gaat lopen, dient u het mondneusmasker weer op te zetten.
Ook het terras is op beide locaties geopend. U mag het eten/drinken binnen afhalen en buiten nuttigen. De richtlijnen voor buiten zijn hetzelfde als voor binnen met uitzondering van het registreren. Dit wordt buiten niet gedaan.

Optreden Koningsdag in Crabbehoven
Op dinsdag 27 april, Koningsdag, vindt er van 14.30 tot 16.00 uur een optreden plaats in de Plaza. Speciaal voor de bewoners van Crabbehoven. Vanwege het maximum toegestaan aantal personen verzoeken wij u dringend om tijdens het optreden direct door te lopen naar de kamer van uw naaste en niet te blijven staan in de Plaza of op de balkons. Zo zorgen we er met elkaar voor dat alle bewoners volgens een vaste planning van het optreden kunnen genieten.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking. Als iedereen zich aan de regels houdt, wordt de leefruimte van onze bewoners steeds groter en dit verhoogt het welzijn.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona