Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers.  U bent niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in onze locaties tenzij een afdeling in sociale isolatie is of een cohort is geworden (vanwege meerdere coronabesmettingen). Meer informatie vindt u hier.

Update 11 april

In de brief van 31 maart hebben we aangegeven dat de mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand voorlopig nog gehandhaafd blijven. Inmiddels heeft de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde (Verenso) een nieuw advies uitgebracht dat wij overnemen:
het dragen van mondkapjes is alleen nog verplicht bij zorghandelingen binnen de 1,5 meter afstand.
Dit advies nemen wij vanaf dinsdag 12 april over. Dat betekent dat u geen mondkapje meer hoeft te dragen in onze locaties. Alleen onze zorgmedewerkers en behandelaren dragen nog een mondkapje als zij binnen 1,5 meter afstand komen van onze bewoners en revalidanten.

Wat houdt dit in?
U bent niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in onze locaties. Uiteraard bent u vrij om dit wel te doen. De andere maatregelen zoals ventileren waar mogelijk en goede handhygiëne blijven gelden. Met name deze laatste is erg belangrijk. Was regelmatig uw handen en maak gerust gebruik van de desinfectiemiddelen die in onze locaties overal tot uw beschikking staan.

Afdeling in sociale isolatie of cohort?
Als een afdeling vanwege meerdere coronabesmettingen in sociale isolatie gaat of een cohort wordt, gelden er wel preventieve maatregelen waaronder het dragen van een mondkapje. Als dit het geval is, wordt u hierover geïnformeerd.
Er is nog één laatste hobbel te gaan. Laten we hopen dat met de komst van de lente en de zomer het aantal besmettingen dusdanig afneemt, dat we ook de laatste maatregel kunnen laten varen. Wij houden moed!

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona