Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers maar we hanteren hierbij de landelijke richtlijnen: maximaal 4 bezoekers per bewoner per dag.  Meer informatie vindt u hier.

Update 21 februari

In de persconferentie van dinsdag 15 februari zijn vele versoepelingen aangekondigd. Sommige met directe ingang, andere gaan 25 februari in. PZC Dordrecht heeft besloten dat wij, vanwege het hoge aantal personele besmettingen en de kwetsbaarheid van onze doelgroep, niet alle landelijke versoepelingen overnemen. Wij vinden het belangrijk om hierin nog even voorzichtig te blijven.

Mondkapjesplicht tot 15 maart
Ondanks dat landelijk de mondkapjesplicht grotendeels verdwijnt, heeft PZC Dordrecht besloten dit voorlopig nog te handhaven. Dit geldt voor medewerkers én bezoekers. Er zijn nog teveel coronabesmettingen onder de bewoners en medewerkers om dit los te laten. We hanteren dit in ieder geval tot 15 maart waarna we evalueren hoe het gaat en of wij hierin kunnen versoepelen na 15 maart.
Ook de andere maatregelen zoals 1,5 meter afstand, ventileren waar mogelijk en handhygiëne blijven gehandhaafd.

Bezoekregeling
Landelijk is de bezoekregeling losgelaten. Wij nemen dit over maar toch verzoeken wij u om hier voorzichtig mee om te gaan vanwege de kwetsbaarheid van onze doelgroep. Zeker als u op de kamer blijft van uw naaste is het gezien de 1,5 meter afstand niet mogelijk om met grote aantallen bezoekers te komen.
Als uw naaste in quarantaine zit vanwege corona, is het toegestaan om met 2 bezoekers per dag te komen. Ook dit blijft zoals het nu is.

Aanpassing quarantaineregels
Door de versoepelingen zijn de quarantaineregels aangepast:
– Bewoners zonder klachten gaan 5 dagen in quarantaine (ongeacht of iemand gevaccineerd is).
– Bewoners met klachten gaan 10 dagen in quarantaine (ongeacht of iemand gevaccineerd is).

We begrijpen dat mensen elders elkaar weer volop ontmoeten, maar wij nemen onze verantwoordelijkheid door daar voorzichtig mee om te gaan. We wachten eerst de gevolgen van de versoepelingen af. We vragen daarom nogmaals voor uw begrip.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona