Skip links

Hoe gaan wij om met het coronavirus?

Voor de meest actuele informatie rond het coronavirus (COVID-19) verwijzen we naar het RIVM en de rijksoverheid. De rijksoverheid heeft zowel een website als een hulplijn voor vragen over het Coronavirus: telefoonnummer 0800-1351.
Voor de meest actuele informatie rondom vaccineren verwijzen wij u naar het RIVM en de Rijksoverheid.

Hieronder vindt u informatie over hoe PZC Dordrecht omgaat met de coronacrisis en het vaccinatiebeleid. Onderaan de tekst vindt u de contactgegevens en waar u terecht kunt met vragen. Wij houden u op de hoogte door regelmatig een update te plaatsen.

Antwoorden op veelgestelde vragen op een aparte pagina

In de afgelopen maanden hebben we veel informatie op onze nieuwspagina geplaatst. Om dit voor u te clusteren,  hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden uit de nieuwsupdates voor u op een rij gezet. Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Kan ik op bezoek komen?

Onze locaties zijn geopend voor bezoekers onder bepaalde voorwaarden. Meer informatie vindt u hier.

Bent u positief getest maar klachtenvrij?
Als u zelf positief bent getest op corona maar geen klachten heeft, mag u volgens de GGD na 72 uur (3 dagen) weer uit isolatie. Wij verzoeken u echter dringend om pas na 10 dagen weer op bezoek te komen. In onze woonzorgcentra wonen zeer kwetsbare mensen en het RIVM en onze artsen adviseren in zulke gevallen om echt 10 dagen aan te houden voordat u weer op bezoek komt. We begrijpen dat dit tegenstrijdig is, maar het is voor de gezondheid van uw naaste echt het beste om in dit geval de RIVM-richtlijnen aan te houden.

Update 21 mei

De aantallen besmettingen in Nederland nemen voorzichtig af, ook in deze regio. Binnen PZC Dordrecht zijn maar heel beperkt besmettingen van bewoners of revalidanten op dit moment. Dit betekent dat we opnieuw een versoepeling kunnen doorvoeren in de bezoekregeling. Hierbij luisteren wij graag naar de wensen van onze bewoners en bezoekers.

Versoepeling vanaf woensdag 26 mei

Vanaf 26 mei mogen twee keer per dag twee bezoekers komen op een afdeling die niet in isolatie is. In totaal dus vier personen, verspreid over twee bezoekmomenten. Eventueel met één kind tot en met 12 jaar.
Voor een bewoner in sociale isolatie geldt nog steeds één bezoeker op één bezoekmoment per dag.

Bezoek in eigen kamer
Het is belangrijk dat bezoekers direct naar de kamer van de bewoner gaan. In de kamer van de bewoner mag het mondneusmasker af, mits uw naaste twee keer is gevaccineerd. Het is nog wel belangrijk om 1,5 meter afstand te houden.
Het is niet toegestaan om in de huiskamers koffie of thee te halen of plaats te nemen. Dit geeft teveel bewegingen op de afdelingen met bijkomende risico’s. U bent van harte welkom in de Plaza (in Crabbehoven), restaurant De Koningshoff (Dubbelmonde), in de tuin of op de terrassen op de locaties. U kunt uiteraard ook naar buiten met uw naaste.
Tip: bewoners in de langdurige zorg hebben een PZC-pas. Deze kunt u ook gebruiken om koffie/thee met wat lekkers te halen in de Plaza of De Koningshoff.

Verruiming sluitingstijd
De bezoektijden worden verruimd. Vanaf 26 mei bent u welkom tussen 10.00 en 21.00 uur (Voor Albert Schweitzerplaats gelden afwijkende openingstijden. Deze vindt u hier.)

Speciaal voor bezoekers Dubbelmonde
Voorwaarde is dat het bezoek in Dubbelmonde vóór 19.30 uur binnen is zodat onze bezoekregisseur de registratie kan doen. Als u na 19.30 uur vertrekt (maar wel vóór 21.00 uur) kunt u zelf de buitendeur openen middels de rode knop.

Heeft u vragen?

U kunt uw vragen stellen via CarenZorgt. Wij zorgen ervoor dat uw vraag z.s.m. wordt beantwoord. Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met de zorgmedewerkers.
Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

PZC Dordrecht poster corona